Filharmonisk Kor medvirker ved Gladiator i Musikkens Hus

Skrevet tirsdag d. 15. marts 2022

Syng med til live-filmforevisning med symfoniorkester

Filharmonisk kor, Aalborg har fået en stor opgave, som du som korsanger kan hjælpe med:

Vi skal deltage i en forevisning af storfilmen Gladiator med live-symfoniorkester og kor til. En helt unik oplevelse for en trænet korsanger. Vi har brug for flere sangere end vi selv kan stille. Måske er det dig, vi har brug for.

Forevisninger/koncerter er 9. og 19 juni i Musikkens Hus.

Men hvad er det særlige ved at synge til en filmforevisning? Linda Hansen og Susanne Annikki har prøvet det nogle gange:

Det er en stor udfordring, at musikkens skal passe fuldstændig til filmen. Dirigenten kan ikke bestemme noget selv mht. tempo osv. Han – og orkester og kor – skal følge filmen præcist. Det har dirigenten meget travlt med. men flere gange har vi haft en monitor-skærm, som viste, hvilket nummer og hvilken takt, vi var nået til. Det var en stor hjælp til at komme præcist ind. Hvisder ikke er sådan en skærm, er man fuldstændig afhængig af dirigenten. Der er ikke tid til at kigge ned i noderne. Måske skal vores mundbevægelser passe med personerne på filmen. Og vi skal ofte selv finde tonen med f.eks. en stemmegaffel. Det er svært!

Men det er sjovt. Vi har en helt ny rolle. Det er ikke os, der er stjerner. Vi er en del af orkesteret. Vi sidder nede hos orkesteret og kan ikke ses. Men vi er ikke i tvivl om, at vi kan høres. Og giver publikum en helt særlig oplevelse.

Mange i den fyldte sal har måske aldrig hørt et symfoniorkester eller et kor før. Det er noget af det fede at give dem denne helt nye oplevelse. Det er et helt andet publikum end vi er vant til. Masser af børn. Og de er til fest. Der bliver hujet og klappet. På uhyggelige steder i filmen er der børn, der skriger. Det er et enormt dedikeret publikum. En helt særlig stemning.

Og korets rolle er vigtig. Det er os, der sætter stemningen. Det er man ikke i tvivl om.

Det er krævende. Men en kæmpe oplevelse. Kom og vær med.

Deltagelse i prøver er obligatorisk.

Prøveplan:

2/6 19.00 Veserkæret kirke

6/6 18.00 Musikkens Hus kor

7/6 17.30 Orkester, solister og kor

8/6 17.30 Generalprøve

9/6 18.00 Forprøve og koncert

10/6 18.00 Forprøve og koncert.

Tilbage til oversigten